Nieuws: importverbod Galaxytoestellen in Nederland geëist door Apple

Dat bevestigt de rechtbank in Den Haag aan de website  Webwereld.

Woensdag zal Apple voor de rechtbank een importverbod eisen op de Galaxy Tab. Eerder werd dat al succesvol gedaan in Australië. Donderdag dient een zaak rond de Galaxy S-smartphones.Samsung heeft als reactie een eigen aanklacht ingediend in Nederland als reactie op de aanklachten van Apple. De zaak volgt op een juridische strijd tussen de twee bedrijven in onder meer de Verenigde Staten en Australië.

Apple en Samsung beschuldigen elkaar over en weer al weken van patentinbreuk en het kopiëren van producten.
Apple heeft inmiddels om een importverbod van Galaxyproducten gevraagd in de Verenigde Staten en Australië. In Australië is voorlopig zo’n importverbod ingesteld tot Apple de Galaxy Tab van Samsung beter heeft kunnen bekijken.

De iPhonemaker stelt dat Android, het systeem van Google dat draait op toestellen van Samsung, inbreuk maakt op verschillende patenten en dat Samsung de iPhone en iPad van Apple ‘slaafs’ gekopieerd heeft.
Samsung stelt op zijn beurt dat Apple technieken gebruikt in producten waar het bedrijf de rechten voor heeft.

Samsung Nederland liet eerder aan NU.nl weten niet op de hoogte te zijn van een mogelijke aanklacht vanuit Apple in Nederland.
De nieuwe Galaxy Tab 10.1 moet eind augustus in ons land gelanceerd worden. Wanneer de rechter uitspraak doet, is niet bekend.

Apple is ook in een juridische strijd verwikkeld met HTC. Microsoft heeft in de afgelopen maanden ook verschillende fabrikanten van Androidtoestellen aangeklaagd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.