Nieuws: Iedereen kan hacken via nieuwe Android App

Onlangs is op DefCon, de hackersconferentie in Las Vegas door Itzhak Avraham de applicatie “Android Network Toolkit (Anti)” gedemonstreerd. Met deze applicatie is het mogelijk om computers, smartphones en andere apparaten op een openbaar netwerk te hacken.

Het hacken zou zo makkelijk zijn als het spelen van een spelletje. De applicatie bestaat uit een verzameling applicaties die gebruikt worden door beveiligingsexperts voor het testen op lekken bij smartphones en computers. De verschillende functies zijn benaderbaar via een heel overzichtelijke interface.

Het principe is dat je met een druk op de knop een netwerk scant op kwetsbare apparaten. Hierna kan je ze aanvallen, afluisteren en ga zo maar door. Het programma maakt hierbij gebruik van gedateerde software op de “slachtoffers” waar nog lekken in aanwezig zijn.

Tijdens de demonstratie heeft Itzhak laten zien dat je Windows XP machines, die nog niet beschermd zijn tegen Conficker, Jailbroken iDevices en Android devices met een verouderde versie van Android kan hacken. Naar alle waarschijnlijkheid zal de versie, waarvan verwacht wordt dat hij deze week in de Android Market zal verschijnen veel meer lekken herkennen.

De applicatie zal gratis zijn. Ben je een grootverbruiker/zakelijke klant, dan wordt er een donatie van 10 dollar gevraagd. Tijdens de installatie moet je wel beloven dat je geen misbruik van de applicatie maakt. Hetgeen erg als een wassen neus overkomt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.