Nieuws: ICS op Google G1

Veel mensen dachten dat de Google G1 niet verder zou komen dan Android 1.6. Echter niks is minder waar. De ontwikkelaars van XDA zijn er in geslaagd om Android 4.0, Ice Cream Sandwich, te porten naar de G1.

De rom draait nog niet snel en heeft nog niet alle drivers. Volgende versies zouden deze issues moeten verhelpen. Een aantal dingen die nog niet werken zijn, het draaien van het scherm, WiFi, Bluetooth. De port bevind zich op dit moment nog in het Alpha stadium. Dat wil zeggen, de rom is dus absoluut nog niet klaar voor dagelijks gebruik.

De ontwikkelaars van XDA hexda bben de port kunnen maken naar aanleiding van source code welke is vrijgegeven door Google. De ontwikkelingen door XDA zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. Dit omdat de telefoon uit 2009 stamt, en eigenlijk geen updates meer heeft gekregen. XDA heeft ook Android 2.0 en 2.2 geport naar de G1.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.