Nieuws: iCloud wordt mega succes

Begin deze maand werd iCloud aangekondigd door Steve Jobs. De dienst wordt gezien als opvolger en uitgebreide variant van MobileMe. De dienst is grotendeels gratis te gebruiken.

Uit onderzoek is blijkt dat 76 procent van de iPhonegebruikers zeker of vrij zeker is om zich aan te melden voor iCloud. Dit percentage staat voor 150 miljoen mensen, waardoor iCloud in één klap in de buurt zou komen van zijn concurrenten, Gmail (200 miljoen) en Yahoo (300 miljoen).

Iets minder van de ondervraagde iPhonegebruikers, 73 procent, heeft daarnaast aangegeven zeker of waarschijnlijk gebruik te maken van iMessage. Het betaalde gedeelte van iCloud doet het bij dit onderzoek ook niet verkeerd. Dertig procent van de ondervraagden toonde zich in meer of mindere mate geïnteresseerd in het 25 dollar kostende iTunes Match. De vragenlijst is door 1500 deelnemers ingevuld.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.