Nieuws: iCloud producten verboden door Duitse rechter

In Duitsland heeft een rechter een verbod uitgesproken op Apple’s iCloudproducten die gebruik maken van deze dienst. Onder deze producten vallen o.a. iPhones en iPads. Opmerkelijk is is dat het verbod niet direct in gaat.

Onlangs was er door Motorola een rechtzaak aangespannen omdat Apple inbreuk zou maken op een patent welke wordt gebruikt op het gebied van synchronisatie. Met iCloud maakt Apple dus inbreuk op dit patent. Hierdoor heeft de rechter besloten het verbod op te leggen. Of Apple’s producten daadwerkelijk van de markt verdwijnen is nog maar de vraag. Zoals Samsung eerder deed, is het mogelijk om het verbod te omzeilen door een technische aanpassing te doen. Verder heeft Apple ook nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Mocht Motorola toch per direct een verbod willen hebben, dan moet Motorola een voorschot van 100 miljoen euro betalen. Echter als de hogere rechter het verbod dan van de hand doet, moet Motorola Apple een schadevergoeding betalen vanwege voortijdig verbod. Als het verbod door de hogere rechter wel bevestigd wordt is het definitief en permanent.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.