Nieuws: iCloud overbelast? Problemen met installatie iOS5?

Vanaf gisteren is het mogelijk om gebruik te maken van iCloud. Apple heeft hier de nodige updates voor uitgebracht. Dit ging niet algeheel vlekkeloos. De mensen die de updates aan het ophalen waren werden geconfronteerd met lange wachttijden en zo nu en dan een foutmelding welke in de meeste gevallen te maken hadden met verificatie van hardware en AppleID’s. Mocht de download gestopt worden, kon je het beste gewoon even opnieuw beginnen.

The Guardian, een krant in Engeland, geeft aan dat in Engeland het dataverkeer met 20% steeg op het moment dat de iOS en Lion update uitgebracht werden. Apple heeft het hier niet makkelijk mee gehad. Of de technici in het nieuwe datacenter in North Carolina echt prettig op hun stoel hebben gezeten kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen. Het nieuwe datacenter is speciaal voor iCloud ingericht.

Wat wij ook regelmatig gelezen hebben op internet is dat de installatie van iOS5 in sommige gevallen niet echt vlekkeloos verliep. Gebruikers werden ook hier geconfronteerd met een foutmelding. De enige oplossing die dan rest is het iDevice “herstellen”. iOS5 wordt dan wel zonder problemen geïnstalleerd.

iCloud heeft het ook niet bepaald makkelijk (gehad). Ook hier foutmeldingen en dingen die tijdelijk niet beschikbaar waren. Ook was het soms niet mogelijk om alles in één keer goed te activeren. Die problemen lijken vooralsnog opgelost.

Laten we dit maar “Kinderziektes” noemen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.