Nieuws: iCloud gaat 17 euro per jaar kosten

Tenminste, dat is wat er in het geruchtencircuit rond gaat. Apple zal naar verluid morgen tijdens de keynote op het WWDC naast iOS5 en OS X Lion haar nieuwe dienst iCloud aan gaan kondigen. De nieuwe streaming muziekdienst iCloud van iPhone-producent Apple gaat $25 (€17) per jaar kosten. Dat meldt de Amerikaanse krant The LA Times op basis van bronnen in de muziekindustrie.De dienst zal na de lancering komende maandag eerst korte tijd gratis zijn voor iedereen die muziek koopt via Apple’s muziekwinkel iTunes. Na een bepaalde periode zal er dus echter betaald voor moeten worden. Ook zal het eerst alleen mogelijk zijn om nummers te streamen die via iTunes gekocht zijn en pas later kunnen mensen al hun andere muziek uploaden. De krant laat ook weten dat de platenlabels aardig gaan verdienen aan iCloud. Zij krijgen 70 procent van de opbrengsten, muziekuitgevers krijgen 12 procent en Apple steekt zelf 18 procent in de zak. Met iCloud kunnen gebruikers eigen muziek online opslaan, zodat dit ook op andere computers en met de iPhone en iPad via een draadloze internetverbinding te beluisteren is.
Uiteraard weten we morgen na de keynote pas officieel meer, ook wij van talkaboutapps wachten in spanning op wat er komen gaat.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.