Nieuws: iBooks wordt uitgebreid met studieboeken

Vandaag heeft Apple bekend gemaakt dat het iBook-platform wordt uitgebreid met studieboeken. De studieboeken welke worden aangeboden zullen worden voorzien van interactieve elementen als 3D beelden en video’s.

In de nieuwe versie van iBooks, iBooks 2 worden de studieboeken expliciet toegevoegd, in de reeds bestaande versie van iBooks waren al wel educatieve boeken te vinden, maar Apple wil nu ook de focus leggen op studieboeken. De nieuwe versie biedt de mogelijkheid om aantekeningen te maken, en met een vinger kunnen delen tekst gemarkeerd worden in de boeken.

Verder zou het mogelijk zijn om vragen toe te voegen aan de hoofdstukken in de boeken. Voor de iMac is een speciale applicatie ontwikkeld waar schoolboeken mee samengesteld kunnen worden door ontwikkelaars.

Apple zegt dat er al zo’n 1,5 miljoen iPads worden gebruikt op de scholen in de VS. Helaas moeten wij het (nog even) doen zonder iBooks 2, de applicatie zal voorlopig alleen in de VS beschikbaar zijn. Er zijn door Apple al een aantal uitgevers benaderd voor de nieuwe dienst. De boeken zouden maximaal $ 14,99 moeten kosten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.