Nieuws: Huawei toont foto’s quad-core smartphone

Gisteren heeft Huawei foto’s gepubliceerd van de nieuwe Ascend D1 Q. Dit is de eerste quad-core smartphone van de Chinese fabrikant. “Dit is de snelste smartphone ooit” aldus de fabrikant. Welk besturingssysteem er op de smartphone draait is nog niet bekend, maar het vermoeden is dat dit Android zal zijn.

Einde deze maand, tijdens de Mobile Word Congress, wordt het toestel officieel geintroduceerd. Maar hierop vooruitlopend heeft het bedrijf al foto’s gepubliceerd. De foto’s waren geplaatst op Weibo. Weibo is de Chinese variant van Twitter.

Volgens diverse blogs wordt er door de Q in de naam naar een quad-core telefoon verwezen. Waarschijnlijk wordt dit toestel ondergebracht in de “Diamond”lijn van Huawei, hier zijn de high-end toestellen te vinden. Huawei is van plan om met deze lijn de markt voor high-end toestellen te veroveren. Vorig jaar augustus heeft Steven Gray, topman bij Huawei, al bekend gemaakt dat de toestellen ook naar Europa komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.