Nieuws: Huawei komt met Unibody smartphone

Huawei presenteerde vandaag een nieuwe smartphone met een zogenaamde “unibody-behuizing” genaamd de “Vision”. De Vision heeft een touchscreen met een grootte van 3,7 inch, is op zijn dunste punt ongeveer een centimeter dik en heeft Android 2.3 als besturingssysteem.

De Vision is uitgerust met een Qualcomm MSM8255, de processor die onder meer ook in de Sony Ericsson Xperia Arc, HTC Desire HD en recente BlackBerry’s is verwerkt. Tevens is er een 3d-interface gemaakt om gebruik te kunnen maken van de grafische kracht van de processor, schrijft Engadget.

De Android-smartphone heeft een 3,7″-scherm van het capacitieve type. Foto’s worden gemaakt met een 5-megapixelcamera, terwijl video’s kunnen worden opgenomen in een maximale resolutie van 720p. Huawei heeft nog geen nadere details online gezet over het toestel, dat in september in sommige landen moet uitkomen. Of en wanneer er een Nederlandse release volgt, is onbekend.

Het toestel heeft een metalen unibody-behuizing, een techniek die veel wordt toegepast door HTC. Huawei maakt veel toestellen die providers onder hun eigen naam uitbrengen. Het is onduidelijk of dat ook met de Vision het geval zal zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.