Nieuws: Huawei komt met Android spelconsole

android-logo-whiteHuawei, voornamelijk bekend van smartphones heeft op de CES in Las Vegas hun cilindervormige Android console “Tron” voorgesteld.

De console is niet veel groter dan een koffiemok en is voorzien van o.a. een MicroSD kaartslot, HDMI, USB 3.0 en een LAN aansluiting. Voor het beeld is er een nVidia-chip aanwezig welke ook ondersteuning biedt voor 4K-video.

Via Bluetooth is het mogelijk om 4 controllers op de console aan te sluiten. De controller heeft qua vormgeving veel weg van de Xbox 360 controller, gemixt met de Playstation 4 controller.

Als besturing van de console is er een aangepaste versie van Android aanwezig welke het uiterlijk van de Ouya gameconsole heeft en zouden er al diverse spellen zijn voor de nieuwe console. Onder deze spellen zouden ports zijn van bekende Playstation 3 en Nintendo DS games.

Volgens bronnen zou de console in mei worden gelanceerd en zouden er bij de lancering 12 games beschikbaar zijn. Wat de console moet gaan kosten is nog niet bekend.

© Tech QiQi

© Tech QiQi

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.