Nieuws: Huawei investeert 600 miljoen in 5G

Huawei_1Huawei gaat de komende 5 jaar ruim 450 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van 5G, de opvolger van 4G.

Huwaei heeft dit in een persbericht bekend gemaakt. Huawei is voornamelijk bekend van het leveren van telecomtechnologieën en diverse smartphones.

Volgens Huawei zou in 2020 het eerste 5G netwerk beschikbaar moeten zijn voor de consument. “5G zal snelheden leveren van ruim 10 Gbps, honderd keer sneller dan de 4G-netwerken van vandaag”, aldus Eric Xu, CEO van Huawei. “We zijn van plan minimaal 600 miljoen dollar te investeren tot 2018.”

De investering zal voornamelijk bedoeld zijn voor innovatie en onderzoek voor het nieuwe 5G. Productiekosten voor antennes etc… zijn hier niet in meegenomen. Huawei is niet de enige die bezig is met de 5G technologie, Samsung is hier ook al mee bezig en heeft onlangs, tijdens een test, al snelheden gehaald van 1Gbps.

Volgens de CEO van Huawei zijn er nog wel een aantal problemen als bandbreedte en technologische uitdagingen die opgelost moeten worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.