Nieuws: HTC kondigt nieuwe smartphones aan

Op het MWC heeft HTC gisteren de nieuwe HTC One serie aangekondigd. Er komen onder deze naam drie nieuwe toestellen op de markt. De HTC One X zal het vlaggenschip worden van deze serie.

De HTC One X beschikt over een quadcore Tegra 3-processor van Nvidia en heeft een groot 4,7-inch scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel heeft een witte body met zwarte accenten rond het scherm. Verder is het toestel voorzien van Beats Audio.

De ingebouwde muziek applicatie is ook uitgebreid, zo is het nu mogelijk om o.a. Spotify te gebruiken en kan er internetradio mee geluisterd worden.

Volgens HTC kan het toestel razendsnel foto’s maken. HTC stelt dat er in 0,7 seconden vanuit het home-scherm, de applicatie opgestart kan worden en de eerste foto gemaakt kan worden. Ook is het mogelijk om tijdens het opnemen van HD-video hoge-resolutiefoto’s te maken, aldus HTC-directeur Peter Chou zondag.

Naast de One X heeft HTC ook de One S en One V aangekondigd. De One S wordt de middenklasser van de One-serie, terwijl de One V het instapmodel wordt.

De nieuwe toestellen zullen worden voorzien van Sense 4, de eigen userinterface van HTC. De verwachting is dat de toestellen in april op de markt komen. Wat de toestellen moeten gaan kosten is niet bekend gemaakt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.