Nieuws: HTC komt met Facebook telefoon

Diverse betrokkenen van het project van HTC om een Facebook telefoon te maken hebben tegenover All Things Digital de plannen onthuld. HTC komt met een echte Facebook telefoon. Het toestel zal voorzien zijn van een zwaar aangepaste versie van Android.

Eerder waren er al smartphones waarmee je via een knopje integratie had met Facebook. Nooit heeft een echte Facebook telefoon het daglicht gezien. Maar niks is minder waar, hij gaat er nu toch eindelijk komen. HTC is door Facebook gekozen om de telefoon te maken. HTC was niet de enige die in de wedstrijd was voor het maken van de telefoon. Samsung werd ook overwogen om het toestel te maken.

In de aangepaste Android versie die op het toestel draait zal alles om Facebook draaien. Hoe dit door HTC wordt ingevuld is nog niet bekend. Een exacte verwachting van wanneer het toestel uit gaat komen is niet duidelijk. ATD houdt rekening met een termijn van 12 tot 18 maanden. Uiteraard heeft de smartphone ook een projectnaam meegekregen, dit is “Buffy” geworden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.