Nieuws: HTC boekt minder winst door gebrek aan nieuwe toestellen

De deuk in de omzet van HTC afgelopen kwartaal, welke volgens de fabrikant te wijten is aan het gebrek aan nieuwe toestellen, zal aankomend kwartaal volgens HTC weer op peil komen. Volgens HTC zou de stijging voort gaan komen uit de nieuwe One-serie.

Mede veroorzaker van de daling zou de iPhone 4s zijn. Door de release van Apple’s nieuwe vlaggenschip zou de verkoop van HTC toestellen teruggelopen zijn. Door deze release zou de verkoop van HTC toestellen met 30% terug zijn gelopen ten opzichte van een jaar eerder. In de VS zou de verkoop van de iPhone meer dan twee-derde van de markt bezitten.

HTC kijkt positief naar het volgende kwartaal, er wordt veel verwacht van de nieuwe serie smartphones. In veel landen is inmiddels de One S en One X uitgekomen. Evenals de One V, de goedkopere versie van de nieuwe serie. Dat is niet het enige, HTC heeft voor de Chinese, Japanse en Amerikaanse markt nieuwe modellen aangekondigd. Deze modellen zouden een afwijkend design en aparte features hebben.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.