Nieuws: HP komt met Android tablet

android-logo-whiteHP heeft bekend gemaakt dat ze 7 april met een Android tablet komen. De tablet krijgt de naam HP Slate7. Wanneer de tablet naar Nederland komt en wat de tablet gaat kosten is nog niet bekend. HP wil zich gaan richten op consumenten welke voor het eerst een tablet willen kopen.

“Om aan de groeiende belangstelling voor tablets te voldoen, zal HP een breed aanbod aanbieden wat betreft vorm en besturingssysteem” aldus Alberto Torres, vicepresident mobiel van HP.

Van de nieuwe Androidtablet zijn al enige details bekend gemaakt. Zo heeft de tablet een 7 inch scherm (wat de naam al doet vermoeden) en is hij voorzien van een Dual Core A9 processor op 1,6 GHz. Aan de achterkant zit een 3 MP camera, en op de voorzijde een VGA camera. Voor het geluid is de tablet voorzien van Beats Audio. Android 4.1 is het besturingssysteem welke op de tablet staat.

Volgens Torres komt HP later dit jaar met meer tablets welke geprijsd gaan worden tussen de 169 en 699 dollar. “Het is onze intentie om een breed scala aan producten aan te bieden. We willen meerdere segmenten bedienen en daar heb je meerdere producten voor nodig. Je zal ons dat doel dit jaar aggressief zien nastreven.” aldus Torres.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.