Nieuws: Hoge reparatiekosten Android toestellen

Dure hardwarestoringen zijn veel meer voorkomend bij Android dan bij iPhone of Blackberry. De herstelkosten kunnen voor de providers tot zo’n 2 miljard dollar oplopen. Dit is te lezen in een onderzoek gedaan door het bedrijf WDS, een bedrijf dat apparaatbeheer en callcenter diensten levert.

De storingen zouden zich voornamelijk op de low-end mobieltjes voordoen waar oudere versies van het besturingssysteem op draaien. Daarentegen hebben deze mobieltjes, welke vaak minder dan 100 dollar kosten om te maken, er wel voor gezorgd dat Android zo populair is geworden.

Hoewel deze prijs heel aantrekkelijk klinkt, is het een ander verhaal als je kijkt naar de totale kosten tijdens het gebruik” aldus Tim Deluca-Smith van WDS. De kosten voor service, transport en herstel zouden gemiddeld zo’n 90 dollar kosten, hierdoor zou het erg prijzig zijn voor providers om goedkopere, onbekende merken te leveren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.