Nieuws: Hacker steelt 500.000 Euro met namaak Android apps

In Frankrijk is een 20 jarige hacker opgepakt. De jonge fransman zou in een jaar tijd € 500.000 “verdiend” (Lees: gestolen) hebben met een malafide android applicatie. De applicatie was gratis te downloaden, maar zodra de gebruiker hem geinstalleerd had begon de applicatie met het versturen van SMS berichten naar een betaalnummer. Vanzelfsprekend was de hacker zelf de eigenaar van dit nummer.

De SMS berichten was niet het enige waarmee de hacker geld afhandig maakte, hij verzamelde met de applicatie ook diverse gegevens als inlogcodes voor game-/goksites.

Uiteindelijk is de hacker opgepakt in zijn ouderlijk huis. Hij zat hier in de kelder te hacken. De motivatie van de hacker was niet zozeer het geld maar de ambitie om software-ontwikkelaar te worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.