Nieuws: Grote omzetstijging Google Play Store

Google-G-LogoAfgelopen half jaar is de omzet in de Google Play Store gestegen met 67%. De omzet van Apple’s App Store is met “slechts” 15% gestegen. Onderzoeksbureau Distimo heeft dit onderzocht. Wat opmerkelijk te noemen is, is desondanks de lagere stijging qua omzet van de App Store, zijn de totale inkomsten wel twee keer zo hoog als die van de Play Store.

Amerika is het land waar de meeste aankopen worden gedaan, op een goede 2e en 3e plek staan Japan en Zuid-Korea, Nederland komt niet voor in de top 10 van de landen waar de meeste apps worden gekocht.

Qua populariteit doet Dispicable Me: Minion Rush het het beste, deze app is de meest gedownloade gratis applicatie in juli. Dit geld voor zowel de App Store als Google Play en Amazon Appstore. Met deze score maakt de uitgever Gameloft zich ook de meest succesvolle uitgever. Bij de betaalde apps zijn dit WhatsApp, Swiftkey en Minecraft.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.