Nieuws: Grote bug weer terug in Android 4.4

Eandroid-logo-whiteen paar dagen geleden is Android 4.4 (KitKat) uitgekomen. Nu blijkt dat er in KitKat een groot beveiligingslek weer terug is welke in 4.3 gedicht was. Via het lek is het mogelijk om ongemerkt applicaties aan te passen via update’s. De bug staat ook wel bekend als de “Masterkey”bug. De bug is ontdekt door Security Affairs.

Via de bug is het mogelijk om malware update’s toe te voegen aan applicaties zonder dat deze digitaal ondertekend hoeven te zijn. Met deze handtekening wordt normaal gesproken de veiligheid van een applicatie gegarandeerd.

De bug zou wel minder groot zijn aldus Security Affairs, maar toch kan er nog steeds gebruik gemaakt van het lek. Volgens Google zouden de apps in de Play Store en de apps in de Amazon Appstore regelmatig op misbruik van de masterkeybug worden gescand en hiermee dus veilig zijn. Gebruikers die applicaties installeren buiten de Playstore om zouden het meeste risico lopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.