Nieuws: Google’s overname van Motorola vertraagd

Gister verscheen op het ‘Public Policy Blog‘ van Google een bericht over de overname van de mobiele tak van Motorola door Google. Hoewel Google er vanuit gaat dat de deal vrijwel zeker door zal gaan wil het amerikaanse Department Of Justice meer informatie over de aanstaande overname.

Het DoJ heeft een zogenaamd “second request” gedaan bij Google om meer informatie in te winnen. Dit blijkt redelijk gangbaar te zijn; het gebeurde ook toen Google aangekondigd had om ITA Software (softwaremaker voor de reisbranche en vliegmaatschappijen) over te nemen. Hoewel dit verzoek van de DoJ dus niet heel vreemd is, zal het de overname wel wat vertragen.

Google kondigde in augustus aan dat ze plannen hadden om de mobiele tak van Motorola over te nemen, teneinde het Android ecosysteem een grote implus te geven. De overname werd door veel fabrikanten van Android apparatuur en andere partijen als positief gezien; een grote stap van Google om het platform veilig te stellen en ook in de toekomst te blijven uitbreiden.

Het is nog niet bekend wat dit voor gevolgen heeft voor de officiële overname; dit zou eind 2011 of begin 2012 moeten zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.