Nieuws: Google werkt aan Siri “concurrent”

In het vierde kwartaal van dit jaar wil Google de strijd aangaan met Siri. TechCrunch weet dit te melden op basis van bronnen. De nieuwe “assistent” krijgt de naam “Assistant”. Googles “Assistant” zou uitgebreider moeten worden dan Apple’s Siri.

Met Assistant haalt Google alle informatie uit de eigen zoekmachine. Volgens Google is dit een belangrijk argument om te kunnen zeggen dat het uitgebreider wordt dan Siri. Google heeft namelijk volledige controle over de antwoorden en informatie die Assistant geeft. Siri is hiervoor afhankelijk van derde partijen als Wolfram Alpha en Yelp.

Waar Apple nog niet aan heeft gegeven dat het API’s beschikbaar gaat stellen voor ontwikkelaars, heeft Google dit al wel gedaan. Hiermee zou het mogelijk moeten worden om de nieuwe functie in te bouwen in applicaties.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.