Nieuws: Google werkt aan Siri concurrent

Dat Google met een aantal geheime projecten bezig is, is bekend. Één van deze projecten is een concurrent van Siri. Dit is te lezen op Android and Me. Android and Me zou dit gebaseerd hebben op betrouwbare bronnen binnen Google.

Google had al stembesturing op de Android telefoons echter is dit vrij summier. Het enige wat je kan is zeer specifieke opdrachten geven aan het apparaat. Als de geruchten waar zijn, zal het niet lang meer duren en komt Google met een volwaardige concurrent voor Siri.

De codenaam van Google’s “Siri” zou Majel zijn, wat weer een verwijzing is naar de SF serie Star Trek. De computer die dit deed werd ingesproken door actrice Majel Barret-Roddenberry. Majel zou alle diensten in Android samen moeten voegen zodat de gebruiker door gebruik van zijn stem alles zou kunnen aansturen. Wanneer de nieuwe dienst beschikbaar is, is nog niet bekend. Volgens geruchten zou dit januari of februari zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.