Nieuws: Google TV wordt vervangen door Android TV

android-logo-whiteOp korte termijn zal Google afscheid nemen van Google TV en Android TV presenteren. Dit wordt door een anonieme bron, bij een fabrikant, gemeld tegenover Gigaom. Ook door de communicatie rondom de Google TV zou dit blijken. Er wordt daar namelijk niet meer gesproken over Google TV maar ver Google diensten voor de TV en diverse ontwikkelaars hebben hun sites aangepast.

Ongeveer drie jaar geleden bracht Google Google TV op de markt. Hiermee krijgen televisies beschikking over internet en applicaties. Helaas sloeg Google TV niet aan en bereikte niet het gewenste resultaat. Of dit mede komt doordat er een verouderde versie van Android op draait is niet bekend.

Google zou niet alleen de naam veranderen maar ook zou het gehele platform veranderen. Fabrikanten zouden meer mogelijkheid krijgen om dingen aan te passen en zich dus kunnen onderscheiden van andere fabrikanten. Verder heeft het platform een update gekregen zodat ontwikkelaars makkelijker applicaties kunnen maken voor het apparaat.

Eerder werd al aangegeven dat Google TV Android 4.2 zou krijgen. Dit zou dit kwartaal plaats gaan vinden. De verwachting is dat LG deze maand al met een update gaat komen. Wanneer de andere fabrikanten komen met een update is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.