Nieuws: Google steunt HTC bij patentzaak

CEO Eric Schmidt heeft bekend gemaakt via ZDNet Asia dat Google er voor zal zorgen dat de onlangs aangespannen patentzaak door Apple niet door HTC verloren gaat worden. Schmidt geeft aan dat Google HTC zal blijven steunen in deze zaak. Door de topman zijn geen verdere details bekend gemaakt.

Eerder deze maand heeft Apple een rechtzaak aangespannen tegen HTC vanwege vermeend patentinbreuk. Apple heeft een importverbod voor HTC toestellen verzocht. Volgens de rechter, in een voorlopige uitspraak, zou HTC inbreuk hebben gemaakt op 2 patenten. De definitieve uitspraak wordt rond september verwacht.

HTC is niet het enige bedrijf waar een zaak tegen is aangespannen. Ook loopt er een soortgelijk iets tegen Samsung. Volgens Google is de reden van deze rechtzaken dat de concurrenten de ontwikkelingen van Google niet bij kunnen benen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.