Nieuws: Google Play Store voorbij Apples App Store

Google heeft concurrent Apple geëvenaard met de beschikbare applicaties in de Google Play Store. De teller van het aantal applicaties is over de 700.000 gegaan. Dit nieuws is bekend gemaakt door een ontwikkelaar van Google tegenover persbureau Bloomberg.

Ongeveer twee maand geleden maakte Apple bekend dat de teller van beschikbare applicaties op 700.000 stond. Uit dit nieuws kan de conclusie getrokken worden dat de Google Play Store sneller groeit dan de App Store van Apple.

Opzich is dit niet zo heel raar, gezien de populariteit van Android al enige tijd groter is dan iOS op smartphone-gebied. De hoofdreden hiervoor is is dat iOS alleen op de iPhone beschikbaar is, en Android op vele verschillende toestellen. Als gevolg hiervan zijn programmeurs meer geïnteresseerd in Android omdat hiervoor een grotere markt is.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.