Nieuws: Google ondersteund Androidfabrikanten bij rechtzaken

In toekomstige rechtszaken omtrent inbreuk op patenten zal Google de fabrikanten blijven bijstaan. Eric Schmidt, voormalig CEO, heeft dit aangegeven tijdens een bezoek bij diverse fabrikanten in Azië. “We laten onze partners weten dat we zullen steunen zoals we bijvoorbeeld HTC steunen in de zaken met Apple. We doen dit omdat we vinden dat wat Apple doet niet correct is.” aldus Schmidt.

Een aantal fabrikanten, zoals HTC en Samsung, worden aangeklaagd door Apple en Microsoft vanwege vermeend patentinbreuk. De inbreuk zou met Google’s besturingssysteem Android gemaakt worden. De reden dat de fabrikanten aangeklaagd worden is dat hun de software op de markt brengen en niet Google.

De uitspraken welke Schmidt heeft gedaan, worden gezien als steuntje in de rug voor de Android fabrikanten. Google wil hiermee laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De patentzaken en licentieovereenkomsten zijn potentieel schadelijk voor Google. Door deze zaken en overeenkomsten wordt het minder aantrekkelijk om Android te gaan gebruiken op smartphones en tablets.

Google probeert de fabrikanten op verschillende manieren te helpen. Dit doen ze in de vorm van informatieoverdracht, toegang tot de patenten en expertise.

Onlangs heeft Google Motorola overgenomen voor 12,5 miljard dollar en heeft hiermee nog duizenden patenten in bezit gekregen. Met deze patenten denkt Google nog meer houvast te hebben in de rechtszaken welke nu spelen. Met de overname van Google krijgt Motorola GEEN voordeelpositie aldus Schmidt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.