Nieuws: Google Maps weer beschikbaar op iPhone

apple1Na ongeveer drie maand afwezigheid is Google Maps weer beschikbaar gekomen op iOS. Vanochtend bracht Google het nieuws naar buiten in een persbericht. Zoals bekend was Google Maps eerder een standaard applicatie op de iPhone. Apple had de keus gemaakt om, met de release van iOS 6, gebruik te gaan maken van hun eigen kaarten dienst.

De release van de eigen kaartendienst is niet zonder problemen verlopen, Apple heeft heel veel klachten gehad omtrent hun eigen kaartendienst. Er zouden functies ontbreken en de applicatie gaf de verkeerde informatie.

Google heeft de nieuwe Maps applicatie helemaal opnieuw gebouwd, en heeft hier onderandere 3D beelden, Navigatie en Street View aan toegevoegd. Verder is er informatie over het OV en de verkeerssituatie. Echter is het niet mogelijk om gebruik te maken van Offline Maps. Dit is wel bechikbaar op de Android versie van de applicatie.

Met de release van de Maps applicatie heeft Google ook een SDK beschikbaar gesteld, hiermee biedt Google ontwikkelaars de mogelijkheid om Maps te gebruiken binnen hun eigen applicatie. Op dit moment is de Maps applicatie beschikbaar voor de iPhone/iPod Touch met minimaal iOS 5.1. Wanneer de iPad versie komt (als die uitgebracht gaat worden) is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.