Nieuws: Google Maps voor iOS bijna klaar

Apple had besloten om Google Maps uit de nieuwe versie van iOS te halen en hiervoor hun eigen kaarten-applicatie te gaan gebruiken. Echter is dit niet zo goed verlopen en heeft de kaarten-applicatie van Apple zelf behoorlijk kritiek gekregen. Er zouden dingen als kaarten niet kloppen en de navigatie zou niet betrouwbaar zijn. Apple heeft deze fouten erkend en excuus aangeboden.

Desondanks Google stellig blijft ontkennen dat er een Google Maps applicatie voor iOS gaat komen, heeft Ben Guild, een ontwikkelaar van Google laten ontglippen op zijn blog dat de applicatie de Alpha status heeft gekregen. De reden dat Google nog geen applicatie klaar heeft, is dat het compleet overvallen is door de keuze van Apple om Google Maps niet meer te gaan gebruiken.

De Alpha status van een applicatie betekend over het algemeen dat een applicatie klaar is om te testen op functionaliteit en kunnen er fouten worden uitgehaald. Wanneer Google Maps weer verschijnt op iOS is nog niet duidelijk. De speculaties zijn dat het eind dit jaar zou zijn en beschikbaar zou komen op de iPad, iPod en iPhone. Maar dit zijn en blijven speculaties.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.