Nieuws: Google mag Motorola overnemen van EU

Vanuit de Europese Unie heeft Google toestemming gekregen om Motorola Mobility over te nemen. Gisteren is dit bekend gemaakt door de Europese Commissie. ”We hebben de overname van Motorola Mobility door Google goedgekeurd, omdat, na zorgvuldig onderzoek, deze transactie zelf geen mededingingsbezwaren oproept”, äldus Europees Commissaris Joaquin Almunia.

Met de overname welke in augustus plaats heeft gevonden ging een bedrag van 9,3 miljard euro gemoeid. Door deze stap heeft Google de mogelijkheid gekregen om zelf smartphones en tablets met Android te gaan produceren. Het is onwaarschijnlijk dat Google het gebruik van Android uitsluitend zou beperken tot Motorola, een kleine speler in de Europese Economische Ruimte (EER), is de conclusie van de commissie

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.