Nieuws: Google krijgt Face Unlock patent voor meerdere gebruikers

Vorig jaar heeft Google een patentaanvraag ingediend voor het unlocken van een Android device voor meerdere gebruikers. Gisteren is het patent toegekend aan Google. Op deze manier moet het mogelijk worden om met gezichtsherkenning een tablet of telefoon te unlocken en gebruiken met meerdere gebruikers. Face Unlock is voor het eerst geïntroduceerd in Android 4.0.

Dat Google al langere tijd bezig is met Multi User is wel duidelijk, in de broncode van Android is namelijk de code al aanwezig voor deze ondersteuning. De code is echter nog niet actief, maar kan via een hack wel geactiveerd worden. Of het een goede functie is voor op een telefoon valt over te twisten, maar op een Android tablet kan het heel handig zijn. Door gebruik te maken van multi-user Face Unlock wordt dan je persoonlijke profiel en instellingen geladen.

Wanneer Google Multi User activeert in Android is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.