Nieuws: Google koopt patenten IBM

Onlangs is bekend geworden dat door de website SEO by the Sea dat er wederom een patent overdracht is geweest tussen Google en IBM. Vorig jaar zijn er ook al een groot aantal patenten overgenomen door Google. Met deze stappen lijkt het er op dat Google zich wil indekken voor rechtzaken omtrent hun besturingssysteem Android.

Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend geworden. Onder de overgenomen patenten bevinden zich onderandere patenten voor Near-Field communication (NFC), instant messaging en videoconferencing.

De overname van patenten van IBM is niet de enige. Vorige zomer heeft Google de mobiele afdeling van Motorola gekocht. Hiermee heeft Google nog 24000 patenten in handen gekregen. Google heeft hiervoor 8,8 miljoen euro neergelegd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.