Nieuws: Google komt met eigen Gmail app

Dat zegt MG Siegler van Techcrunch op zijn blog, op basis van diverse geruchten. Een eigen applicatie kan over push-functionaliteit beschikken, waardoor niet op vaste tijden contact met de mailserver gemaakt hoeft te worden.

Op dit moment  kunnen iOS-gebruikers de speciale mobiele site van Gmail gebruiken of de mail binnenhalen via de standaard mail-app. In dat geval is er geen toegang tot enkele speciale functies van Gmail, zoals priority inbox. Een eigen app zou die wel hebben.

Hoewel er verschillende Google-applicaties voor iOS beschikbaar zijn, bleef een Gmail-app altijd de grote afwezige. De precieze reden hiervoor is nooit bekend geworden. Volgens sommigen liet Apple het niet toe, terwijl andere verklaringen wezen op de moeizame relatie tussen Google en Apple.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.