Nieuws: Google introduceert Play als opvolger voor Android Market

Google heeft voor de Android Market een nieuwe merknaam gelanceerd met Play. De internetgigant wil met het concept voor de gebruikers duidelijk maken dat het verschillende soorten content voor mobiele apparaten in de aanbieding heeft.
Google Play lijkt voornamelijk om een nieuwe inrichting van bestaande diensten te gaan. Voorheen gebruikte Google de Android Market om naast mobiele applicaties, video’s, muziek en e-books te verkopen, maar deze taak wordt nu door Google Play overgenomen. Degelijke content wordt volgens de internetgigant voortaan in deze sectie aangeboden.

Hieronder vallen de eBookstore en Music diensten. Op Google Play kunnen Amerikaanse gebruikers terecht voor, video, audio, apps en e-books. Er wordt door Google de focus gelegd op het gesynchroniseerd houden van alle aangekochte video’s, boeken, muziek en video’s door middel van cloudopslag.

Momenteel kunnen Nederlandse gebruikers alleen applicaties vanuit de e-winkel kopen. Wanneer de beschikbare diensten worden uitgebreid is onduidelijk. Helaas is er nog weinig succes geweest bij Google met het verkopen van multimediacontent via de Android Market. Het bedrijf hoopt met de rebranding dat hier verandering in komt. Gebruikers die over een Android-apparaat beschikken die minimaal versie 2.2 van het mobiele OS draait, krijgen de play-app, deze moet de huidige Market-applicatie vervangen. Aan de nieuwe Market lijkt verder geen nieuwe functionaliteit te zijn toegevoegd. Toen er al eerder geruchten opdoken over Googles aanstaande tablet kwam de naam Play ook al naar voren. Het apparaat, dat mogelijk het Nexus-merk gaat dragen, zou Google Play genoemd gaan worden. Het apparaat wat de internetgigant heeft  is nog niet aangekondigd, wel wordt vermoed dat Nvidias Tegra 3-soc is ingebouwd. Het scherm van de tablet zou een diagonaal van 7″ hebben.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.