Nieuws: Google controleert Android apps op malware

Het is niet meer zo makkelijk om malware in de Android Market te krijgen. Google is sinds enige tijd nieuwe applicaties aan het controleren welke aangeboden worden voor de Market. Volgens Google werkt de service prima.

Volgens Google is het aantal verdachte applicaties met ongeveer 40% gedaald sinds de introductie van de Bouncer App Service. Deze service controleert de nieuwe applicaties op malware, trojans en virussen. Dit is niet het enige waar op gecontroleerd wordt. De service controleert namelijk ook de ontwikkelaar of deze niet eigenschappen heeft van reeds verwijderde accounts welke gebruikt werden door bekende malware-ontwikkelaars.

Voorheen gebruikte Google het zogeheten “Piepsysteem”, als gebruikers begonnen te “piepen” overmalware, dan ging Google controleren of het daadwerkelijk zo was. Maar gezien de populariteit van Android, en hiermee dus aantrekkelijk wordt voor malwaremakers, heeft Google besloten toch maatregelen te nemen. Dit is dus in navolging van Apple en Microsoft, welke dit al deden om malware te voorkomen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.