Nieuws: Google activeert 350.000 Android-devices per dag

Dat Android als OS behoorlijk aan de weg timmert de laatste jaren mag bij iedereen duidelijk zijn. Echter als je ziet hoeveel toestellen er per dag worden geactiveerd, dan mag je zeker wel stellen dat de concurrentie op hun tellen moet gaan passen.

Android is inmiddels volgens alle metingen marktleider op het gebied van smartphonebesturingssystemen. In Nederland was dat al langer het geval. De voorspellingen over hoe groot Android in de komende jaren wordt, lopen uiteen.

Elke dag worden ruim 350.000 Android-toestellen geactiveerd, zei Google-topman Jeffrey Huber bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Android-gebruikers hebben inmiddels ruim drie miljard applicaties gedownload uit applicatiewinkel Market.

Android is daarmee een grote factor geworden in het verkeer van Google vanaf mobieltjes. In de afgelopen twee jaar is het aantal zoekopdrachten vanaf telefoons met 500 procent gestegen en volgens Google komt dat vooral door Android. Inmiddels ligt het aantal Android-activaties rond 350.000 devices per dag, zei Huber.

De groei gaat niet zo snel als aan het einde van 2009 en het begin van 2010, maar het einde lijkt nog niet in zicht; nog altijd groeit Android harder dan de markt als geheel. Het is onduidelijk hoeveel tablets er tussen de 350.000 activaties per dag zitten. Inmiddels zijn er de nodige Android-tablets op de markt, zoals de Samsung Galaxy Tab en de Motorola Xoom.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.