Nieuws: Goedkope Chinese MacBook Air

Zoals we weten kloonden de Chinezen al Apple Store’s en Steve Jobs, nu komt Shenzhen Technology met een nieuwe laptop. Deze lijkt wel heel erg op de MacBook Air. Het apparaat zou ruim 300 euro moeten kosten.

Het nog naamloze apparaat beschikt over een 13,3 inch scherm met een resolutie van 720p. Verder beschikt de “air” over 2GB RAM en een 32GB SSD schijf. Het kloppende hart van de laptop zou een 1,8 GHz Atom N2800 processor zijn, een type van Intel welke nog niet op de markt is.

Verder zou het apparaat nog een SD-kaartreader hebben, HDMI-out en 2 USB poorten. De capaciteit van de batterij zou gelijk zijn aan de batterij van de MacBook, echter houdt het apparaat het “slechts” 3,5 uur vol op de batterij. Verdere details over het besturingssysteem zijn niet bekend. Misschien wordt OSX ook wel gekloond.

Medio november zou de laptop te koop zijn.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.