Nieuws: Gekraakte Siri werkt in theorie overal op

Enkele hackers zijn er in geslaagd om Siri te kraken. In theorie is het nu mogelijk om deze virtuele assistent op elke smartphone en computer te draaien. Een klein addertje onder het gras is dat je in bezit moet zijn van een iPhone 4S.

De hackers kwamen er achter dat Siri via een server bij Apple werkt. Siri stuurt een vraag naar de betreffende server en deze geeft het (juiste) antwoord terug. Wat de hackers hebben gedaan is het volgende. Ze hebben de data onderschept en door laten sturen naar een eigen server. Op deze manier konden de de data bestuderen welke naar Apple gezonden wordt.

Hierna hebben ze Siri op een laptop aan de praat gekregen. Echter is de “hack” nog niet bruikbaar voor het grote publiek. Degene die de hack zou willen gebruiken moet ingewikkelde stappen volgen en in het bezit zijn van een iPhone 4S.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.