Nieuws: Geen YouTube in iOS 6

Onlangs is de 4e betaversie uitgekomen van iOS 6. In deze nieuwe versie blijkt de standaard YouTube-applicatie verwijderd te zijn. YouTube was aanwezig vanaf de eerste iPhone.

Google zou bezig zijn om een YouTube applicatie te ontwikkelen welke in de App-Store verkrijgbaar is. De reden dat de applicatie uit de nieuwe versie van iOS is verwijderd, is dat de licentie0overeenkomst, welke Apple met Google had, na vijf jaar is verlopen en niet is vernieuwd. De meest voor de hand liggende reden is dat Apple niet meer wil betalen voor de licentie, maar dit blijft gissen.

Google is zelf nog niet met een reactie gekomen omtrent de YouTube applicatie in iOS. Verder blijkt dat YouTube niet de enige applicatie is welke iOS 6 niet gehaald heeft. Ook de kaartgegevens komen niet meer bij Google vandaan. Apple heeft hiervoor zelf een dienst ontwikkeld.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.