Nieuws: Geen schikking tussen Oracle en Google

In de zaak over een vergoeding voor het gebruik van Java patenten voor Android zijn Oracle en Google er niet in geslaagd om bij elkaar te komen. Om deze reden moet de zaak alsnog voorkomen bij de rechter.

Onlangs heeft de Californische rechtbank een document vrijgegeven waarin staat dat Oracle en Google niet meer aan het onderhandelen zijn om tot een schikking te komen. In de komende rechtzaak, welke gepland staat op 16 april, zal worden bepaald of Google daadwerkelijk met Android inbreuk maakt op twee patenten welke in het bezit zijn van Oracle. Als dit zo is, zal er dus ook bekeken worden of Google een schadevergoeding moet betalen.

Google had al eerder een aanbieding gedaan richting Oracle, echter is Oracle hier niet op in gegaan. Het schikkingsvoorstel zou bestaan uit een bedrag van 2,1 miljoen dollar en een klein gedeelte van de opbrengst uit toekomstige Android toestellen. Oracle zou meer geld willen zien.

Wat opmerkelijk is, Oracle is al een aantal keer gezakt in schadeclaim en het aantal patent inbreuken is bijgesteld van zeven naar twee. Eerder eiste Oracle miljarden dollars, maar dit bedrag is al geslonken naar enkele tientallen miljoenen. Maar voor Oracle dit bedrag kan eisen, moet de patentinbreuk nog wel bewezen worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.