Nieuws: Geen inbreuk op patenten door Apple

Onlangs is er uitspraak gekomen in de rechtzaak welke door HTC tegen Apple was aangespannen. De rechter, welke verbonden is met het Amerikaanse ITC (International Trade Commission), heeft geoordeeld dat Apple geen inbreuk maakt op de 4 patenten welke genoemd waren door HTC.

Het definitieve oordeel wordt in februari verwacht aangezien de uitspraak nog wel moet worden overgenomen door de commissie van het ITC. Normaal gesproken wordt dit ook overgenomen. De rechter heeft wel laten weten dat de patenten welke HTC heeft gewoon geldig blijven. Soms komt het voor dat de patenten ongeldig worden verklaard om dit soort rechtzaken in de toekomst te voorkomen.

Op dit moment lijkt Apple de winnaar, aangezien de rechter eerder heeft geoordeeld dat HTC wel inbreuk maakte op twee patenten van Apple. Echter moet er niet vergeten worden dat er nog een rechtzaak van HTC tegen Apple loopt. Deze is voor inbreuk op drie patenten in bezit van HTC.

Het lijkt er een beetje op dat Googles besturingssysteem Android geplaagd wordt. Aanklachten van Apple, Microsoft ontvangt geld van diverse fabrikanten voor de afgenomen licenties op patenten. Onlangs heeft Google wel een stap gezet tegen de patentstrijd. Zo heeft Google duizenden patenten gekocht van IBM, Motorola Mobility gekocht en de patenten welke daarbij horen en zijn er een aantal patenten overgedragen aan HTC.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.