Nieuws: Geen Ice Cream Sandwich Google Nexus One

Volgens Android-topman Hugo Barra zou de hardware van de Google Nexus One niet krachtig genoeg zijn om Android Ice Cream Sandwich te kunnen draaien.

Onlangs heeft The Telegraph een interview gehad met Hugo. Echter worden er bij deze uitspraak wel vraagtekens gezet omdat volgens Google de nieuwe Android versie op elk toestel kunnen draaien welke ook op Gingerbread zou draaien. Hier komt nog bij dat de Nexus onlangs een update naar Gingerbread heeft gehad.

Ook zou er al een Custom rom op basis van de SDK voor Ice Cream Sandwich draaiende zijn op de betreffende telefoon. Het broertje van de Nexus, de Nexus S krijgt binnen enkele weken de update naar Ice Cream Sandwich. De opvolger van de S, de Galaxy Nexus wordt standaard geleverd met ICS en is eind dit jaar leverbaar in Nederland.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.