Nieuws: Geen distributierechten Android fabrikanten

Op de site van Fossparents is te lezen dat Android tegen de licentievoorwaarden in gaat van Linux. Linux is volledig open-source en alle code is beschikbaar. Omdat Google niet alle code beschikbaar maakt is het dus in strijd met deze voorwaarden. Mensen die bijdragen aan de code van Linux kunnen nu moeilijk gaan doen en bijvoorbeeld een verkoopverbod van Android toestellen eisen.

Als voorbeeld is Android 3.0, de code van dit OS is nog niet geheel vrijgegeven omdat Google nog niet klaar is met het ontwikkelen. Google geeft als argument dat ze niet willen dat het OS geinstalleerd gaat worden op toestellen/tablets die niet ondersteund worden en daarom de code nog geheim wil houden.

Afgelopen maanden is Android hot-item wat betreft patenten. Google is hier in diverse rechtzaken verwikkeld geraakt/geweest. O.a. Apple geeft aan rechten te hebben op patenten waar Google inbreuk op maakt. Ook het Java gedeelte zijn wat problemen mee, hiervoor is Google nog in conclaaf met Sun.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.