Nieuws: Gamen met varkens

Onderzoekers en ontwerpers van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht en Wageningen UR zijn bezig met het ontwikkelen van een spel die mensen samen met varkens kunnen spelen.

Voor het spel zijn een iPad en een grootbeeldscherm nodig. Het spel genaamd “Pig Chace” laat de menselijke speler met zijn iPad een lichtbal over het grote scherm bewegen. Vervolgens dient hij hiermee de aandacht van het varken te trekken zodat deze de lichtbal gaat achtervolgen. Vervolgens dient de speler het varken via een aantal punten te leiden, dit resulteert in een grote lichtshow.

Het spel is niet alleen maar “for the fun”, er zit ook een gedachte achter. Met deze ontwikkeling willen beide partijen een bijdrage leveren aan het dierenwelzijn. Varkens hebben een grote behoefte om te spelen. Door met ze te spelen neemt de verveling en agressie af. Of het echt helpt…

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.