Nieuws: Franse homo-applicatie wordt niet gewaardeerd

Diverse homorechtenorganisaties hebben in Frankrijk hun onvrede uitgesproken over een uitgebrachte applicatie. Deze applicatie zou ouders in staat stellen om te kunnen vaststellen of hun zoon homoseksueel is. De applicatie heet “is mijn zoon homo”, bevat 20 vragen. Dit zou voldoende zijn om te kunnen beslissen of de zoon in kwestie homoseksueel is. De ouders krijgen aan het einde van de vragenlijst antwoord op de vraag “is mijn zoon homo?”.

SOS Homophobie is vooral geschokt over de manier hoe de uitslag van de applicatie. Als de applicatie tot conclusie komt dat de betreffende zoon homo zou zijn dan krijg je als antwoord dat het geen issue is en dat het enige wat zou tellen dat hij gelukkig is. Als de zoon geen homo zou zijn dan hoef je je geen zorgen te maken. De 20 vragen die in de applicatie komen gaan over stereotypes homo. Er zou onderandere gevraag worden of de zoon van voetbal houdt of van musicals.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.