Nieuws: Filmen op live-concerten met de iPhone onmogelijk

Apple heeft een patent aangevraagd op een dienst waarmee het mogelijk moet worden om via de camera van een telefoon te detecteren of men zich op een live-concert bevindt. Als dat het geval is, zal de camera automatisch uitgeschakeld worden.

Zo wil Apple tegengaan dat live-concerten gefilmd worden.
De techniek is enigszins ingewikkeld en de kans dat het in de nabije toekomst toegepast gaat worden is dan ook niet heel groot. Op het podium moeten speciale infrarood-zenders geplaatst worden. De telefoon moet vervolgens via de camera waarnemen dat er een speciaal infrarood-signaal in het beeld aanwezig is, afkomstig van de zenders. Als dat het geval is dan wordt de camera automatisch uitgeschakeld om het opnemen van een concert te verhinderen.

De grootste vraag is natuurlijk waarom Apple dit überhaupt bedacht heeft. Wellicht dat het om een deal met een platenmaatschappij gaat, of dat het gewoon een patent is om geld te kunnen innen mocht iemand ooit op een soortgelijk idee komen. Want wat Apple er aan heeft dat er geen iPhones meer worden gebruikt om concerten te filmen, dat is een raadsel.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.