Nieuws: FBI faalt bij kraken ontgrendelpatroon Android

Het is de FBI niet gelukt om het ontgrendelpatroon van een Samsung telefoon te ontcijferen en vraagt nu toegang aan Google om toegang te krijgen via het Google-account van de verdachte. Aldus de Amerikaanse media. Eerder werd een van de grootste pooiers uit San Diego aangehouden en kreeg huisarrest waardoor hij werd uitgerust met een enkelband met een GPS-zender erin.

 Echter ging de man door met het aansturen van prostituees via zijn Samsung telefoon met Android. De telefoon werd door de FBI in beslag genomen en stuurde het apparaat naar het Regional Computer Forensics Lab. Experts slaagde er echter niet in het ontgrendelpatrool van de telefoon te ontcijferen.

 De telefoon sloot zichzelf af na diverse pogingen waardoor alleen nog met het Google-account van de man kan worden ingelogd. Volgens de verdachte is de telefoon van zijn zus en weigert tot nu toe informatie af te staan die toegang tot de telefoon geeft. Er is nu naar Google een verzoek door de FBI gestuurd waarin het vraagt om verschillende gegevens van de man.

Zo willen ze de naam, het adres, accountnaam, BSN-nummer en wachtwoord ontvangen. Bovendien eist de FBI al het e-mail verkeer, de browsergeschiedenis en de contactlijst van de telefoon. Ook wordt gevraagd om de locatiegegevens en sms’jes. Google heeft op dit verzoek nog niet gereageerd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.