Nieuws: Er wordt meer op de iPad geïnternet dan op de iPhone

Er zijn veel meer iPhones dan iPads in omloop, toch wordt op de iPad het meeste internetverkeer verbruikt. De iPad heeft de iPhone op dat punt al ingehaald. Als je naar het internetverkeer kijkt, is de iPad goed voor 97,2 procent van de data die via tablets wordt verstookt. Andere tablets worden wel verkocht, maar minder actief gebruikt. Kijk je alleen naar iOS-apparaten, dan is de iPad goed voor 46,8% van het internetverkeer en de iPhone voor 42,6%.

 

Kijk je naar de totale tablet- en smartphone-markt (zogenaamde connected devices), dan is iOS goed voor 43,1% van de userbase in de VS, met Android op de tweede plaats met 34,1%. Maar kijk je naar dataverkeer en dus het daadwerkelijke gebruik, dan staat iOS met 58,5% veel hoger geplaatst. Android komt niet verder dan 31,9%. Dat de iPad hoger scoort op internetverkeer heeft misschien ook een andere reden: je bent sneller geneigd om normale versies van websites te openen (in plaats van de mobiele versies). En omdat de iPad vaak thuis op de bank wordt gebruikt, zitten mensen vaak op hun draadloze netwerk en maken ze zich minder druk om de hoeveelheid verbruikt dataverkeer.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.