Nieuws: Enige vorm van malware op bijna alle Android toestellen

Een beveiligingsexpert van British Telecom beweert dat er op meer dan één derde van de applicaties voor Android enige vorm van Malware bevatten. De beweringen zijn gebasseerd op een eigen onderzoek van de provider.

De provider zou meer dan duizend applicaties hebben geanalyseerd. Van deze apps zou één derde besmet zijn met actieve of sluimerende malware. “Bijna elke smartphone of tablet met Android is wel besmet met een vorm van malware, al is het niet duidelijk in welke mate die actief is.” aldus de provider.

Hoofd beveiliging Jill Knesek heeft deze bevindingen bekend gemaakt tijdens de NetEvents Americas conferentie. Ook zou volgens Knesek de malware niet het enige probleem zijn. Toestellen met GPS zouden ook makkelijk te hacken zijn.

Google is wel vaker in het nieuws geweest met applicaties welke malware zouden bevatten. Diverse beveiligingsbedrijven zouden geregeld melding maken welke applicaties. Vervolgens zou Google de geïnfecteerde applicaties verwijderen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.