Nieuws: eindelijk officieel, Facebook voor de iPad UPDATE

We hebben er even op moeten wachten, nu is het dan toch zover gekomen. de officiële Facebook App is uitgekomen voor de iPad. Het was waarschijnlijk een van de apps waar het meest naar uitgekeken werd door iPad-gebruikers: de speciaal voor die tablet gemaakte app van Facebook. Hij is er nu.

Het populaire sociale netwerk beloofde al langere tijd dat een applicatie geoptimaliseerd voor de Apple-tablet eraan zou komen. Het duurde echter een stuk langer dan verwacht voordat het zover was. Al voor de zomer werd toegezegd dat hij er “binnen enkele weken” zou zijn, maar daar kwam niets van terecht.

Waarom duurde het dan zo lang? Vooral omdat Facebook en Apple veel om de tafel zaten. De giganten hebben elkaar nodig: Facebook wil de gebruikers nog meer tijd laten besteden op het netwerk, Apple wil de honderden miljoenen Facebook-gebruikers aan de iPad-tablet binden (en een Facebook-app geoptimaliseerd voor de concurrerende Android-tablets is er nog niet). Maar de twee kregen onenigheid over de integratie van Ping, de sociale muziekservice die Apple vorig jaar introduceerde. Sindsdien komen gezamenlijke projecten lastig van de grond, stelt The New York Times.

Volgens Facebook zelf liet de app lang op zich wachten omdat ze al erg tevreden waren met de webversie die op de iPad te bekijken is. “We willen een app bouwen die de voordelen van het touchscreen, foto’s en chatten optimaal benut,” zei Brett Taylor, hoofd technologie bij Facebook, eerder. En daar ging tijd in zitten.

De iPad-versie van Facebook toont foto’s over het hele scherm, laat je Facebook-spelletjes spelen en heeft verbeterde navigatie. Ook chatten is mogelijk binnen de app. Bovendien kun je je gps-locatie direct delen en vanuit de app foto’s en filmpjes maken en plaatsen.

Je kunt de app hier downloaden.

Update: Er is een update uitgekomen voor de gisteren verschenen officiële facebook app, nadat bij veel mensen de app bleek vast te lopen op de iPad is de app vandaag al voorzien van een update.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.